Over Po'Boy
Po’ Boy - New Orleans food & Bar

Wat is een Po’ Boy?  Een Po’ Boy is een iconische sandwich uit New Orleans. Ontstaan in 1922 toen restauranthouders de gebroeders Martin hun stakende ex-collega trambestuurders wilde steunen met een broodje. “Here comes another poor boy” zeiden ze tegen elkaar terwijl de broodjes werden uitgedeeld.
Zoals dat met veel woorden in het zuiden van Amerika gebeurd, werd poor boy samengevoegd tot “po’ boy” en de sandwich groeide uit tot cultureel erfgoed.

New Orleans ligt aan de Golf van Mexico en kan dus beschikken over de allerbeste vis, schaal- en schelp dieren. Maar ook het allerbeste van het land staat op het menu. De Creole en Cajun keukens van het zuiden zorgen voor fantastische smaken. Beïnvloedt door de Afrikaanse, Spaanse, Engelse en Franse keukens is de keuken van New Orleans een fantastische smeltkroes.
De Po’ Boy is dan ook de inspiratie geweest voor ons restaurant en er is wat ons betreft dan ook geen betere naam. In het restaurant gaan wij natuurlijk de klassieke Po’ Boys serveren. Maar ook heerlijke smashburgers en klassieke gerechten uit de keuken van New Orleans. In onze open keuken kan je straks zien hoe de gerechten voor je klaargemaakt worden terwijl je vanaf de bar een praatje maakt met de chef. De geur van versgebakken brood, een heerlijk koud biertje of een klassieke cocktail.
En… gastvrijheid zoals je dat alleen in het Zuiden van Amerika vindt!

 

 

 

 
 
 
E-mailen
Instagram